preskoči na sadržaj
Osnovna škola Dobriše Cesarića Zagreb
Webmail
Školski volonterski klub Mali princ

Tijekom prvog polugodišta školske godine 2020./2021. bavit ćemo se temama kao što su: volontiranje, solidarnost, kreativnost, odgovornost, upcycling, kulturna raznolikost, učenje na daljinu i boravak na otvorenom čime obogaćujemo obradu važnih međupredmetnih tema.

Zahvaljujući projektu Green fingers udruge O.A.ZA i programu Europske snage solidarnosti nastavljamo online druženje s volonterima koji dolaze iz Češke, Danske, Francuske, Irske, Nizozemske, Njemačke i Poljske. Volonteri će nam pomoći i oko provedbe novih Erasmus+ projekata (Upcycling: from bottom to top i OUTSIDE) koji također promoviraju održivi razvoj i nove metode učenja.

U volonterske aktivnosti možete se uključiti na sljedeći način:

1. PLESNI IZAZOV: pogledajte video koji su snimili volonteri, naučite koreografiju i u suradnji s knjižničarkom snimite svoj plesni izazov. Nakon toga se pridružite videokonferenciji i podijelite svoje dojmove s volonterima.

2. UPCYCLING: pogledajte video koji su za vas snimili volonteri. Razmislite možete li i sami na kreativan način starom predmetu pronaći novu svrhu. Naprimjer, razmislite kakav bi vam predmet bio potreban u razredu, na hodniku ili kod kuće. Zatim svoje ideje podijelite s prijateljima u razredu. Vaše učiteljice, knjižničarka i volonteri će vam pomoći ostvariti vašu ideju. Ili, pokušajte uzgojiti novu sadnicu od ostatka poriluka, luka ili đumbira. Pratite nevjerojatan napredak biljke i uživajte u istraživanju!

3. ZAŠTO JE VOLONTIRANJE VAŽNO? Pogledajte video u kojem volonteri prezentiraju zemlje iz kojih dolaze. Zašto su postali volonteri?

Istražite pojmove kojima možemo opisati volontiranje: učenje, upoznavanje, dijeljenje, solidarnost, prijateljstvo, mir, aktivnost, iskustvo, razmjena, poštovanje, istraživanje, učenje, putovanja, jezici, empatija, uključivanje, promjena, lokalna zajednica, itd.

 
preskoči na navigaciju