preskoči na sadržaj
Osnovna škola Dobriše Cesarića Zagreb
Webmail About us
YAB

 

Young Ambassadors against Bullying and Cyberbullying (YAB) je dvogodišnji Erasmus+ projekt usmjeren na prevenciju svih oblika neprihvatljivog vršnjačkog ponašanja.

U suradnji s organizacijama iz Italije, Hrvatske, Španjolske i Irske razvijena je digitalna platforma za obuku učitelja i učenika o bullyingu i cyberbullyingu. Učenici će razvijati anti bullying kampanje i naučiti kako se primjereno nositi s izazovima bilo koje vrste nasilja. Službena stranica projekta

Početak projekta: 1.3.2022.   Završetak projekta: 1.3.2024.

Projektni tim za razvoj platforme: Antonija Lujanac (koordinator), Gabrijela Kovačević, Margareta Došlić

Učitelji u provedbi: Ivan Radaš, Goran Mučnjak, Nevenka Pokos, Sandra Rep

 

Članovi projektnog tima objavili su materijale u suradnji s irskim partnerima Dublin City University i Anti Bullying Centre. Prvi sastanak međunarodnog tima održao se u siječnju, 2023. u Dublinu. Nakon objave materijala za stručno usavršavanje učitelja i učenika cilj je podržati provedbu anti-bullying kampanja. Radujemo se razvoju inkluzivne kulture u našoj školi. Želimo doprinijeti smanjenju bullyinga, cyberbullyinga i ostalih negativnih trendova s kojima se bore škole u svim krajevima svijeta.

Rezultati projekta

Najznačajniji rezultati projekta su multijezični online moduli za trening učitelja i učenika razvijeni pomoću platforme BookStack. Pristupite im klikom na fotografiju ili ovdje. Najatraktivniji rezultati su anti-bullying filmovi učenika koje možete pogledati ovdje.

Diseminacija projekta

Rezultati projekta dostupni su putem nove Erasmus School Education Platforme (ESEP) u obliku besplatnog tečaja, na Etwwining stranici projekta, putem društvenih mreža i seminara uživo.

Učiteljice Gabrijela Kovačević i Margareta Došlić s partnerskim školama u Madridu, listopad 2023.

Multiplier event je održan 18.1.2024. u školi. Video skupa je dostupan ovdje, a prezentacija u priloženim dokumentima.
preskoči na navigaciju