preskoči na sadržaj
Osnovna škola Dobriše Cesarića Zagreb
Webmail About us
OUTSIDE

         

 

Open Communities for Sustainable Development (OUTSIDE) je dvogodišnji Erasmus+ projekt proveden u suradnji sa školama i udrugama iz Italije, Belgije, Hrvatske, Litve i Velike Britanije. Cilj projekta bio je istraživačkim radom u multikulturalnim grupama edukatora osmisliti inovativne pristupe učenju u školama te osnažiti škole u traženju poduzetničkih rješenja za probleme u okolišu u suradnji s lokalnom zajednicom.

Početak projekta: 1.10.2020.

Završetak projekta: 31.3.2023.

Projektni tim: Sanja Škreblin, Antonija Lujanac (koordinator)

 

PROVEDBA PROJEKTA

Prva fizička mobilnost održana je u Italiji krajem rujna 2021. Više o treningu i testiranju modula u Perugi pronađite u ovom videu. Pozivamo vas da saznate više na službenoj stranici projekta, brošuri (u privitku) i newsletteru. Također, pratite nas na Facebook stranici projekta i koristite znanja iz Priručnika za učitelje i Modula za stručno usavršavanje u čijem su stvaranju sudjelovali učitelji naše škole i partnerskih organizacija.

Prva fizička mobilnost uz sudjelovanje učenika održana je u našoj školi od 26. do 30.rujna 2022. Cilj je bio testirati OUTSIDE metodologiju putem radionica s učenicima. Poduzetničke ideje koje su razvijali više mjeseci testirane su putem radionica i konzultacija s međunarodnim timom edukatora. Rezultat testiranja OUSIDE metodologije je objava višejezične Kolekcije poslovnih ideja učenika.

DISEMINACIJA PROJEKTA

Projekt je prezentiran na lokalnoj, nacionalnoj i svjetskoj razini. Školska knjižničarka prezentirala je članak o projektu na IASL svjetskom kongresu školskih knjižničara i IFLA WLIC svjetskom kongresu knjižničara (poster).

 

Susret u Zagrebu, 26.-30.9.2022.

Poster sa svjetskog kongresa knjižničara IFLA WLIC 2022 u Dublinu.

 

REZULTATI PROJEKTA

Priručnik za učitelje Obrazovanje o okolišu kroz otvoreno školovanje, u čijem su pisanju sudjelovale školska knjižničarka Antonija Lujanac i učiteljica savjetnica Sanja Škreblin dostupan je ovdje.

Otvoreni obrazovni resursi (OER) u obliku Modula za stručno usavršavanje učitelja koje su u suradnji s projektnim partnerima kreirale Antonija Lujanac i Sanja Škreblin dostupni su ovdje (za potpuni pristup potrebna je jednostavna prijava). Završni izvještaj s preporukama je dostupan ovdje

 

 

  

Svi rezultati projekta predstavljeni su javnosti na završnim događanjima u Zagrebu i Stubičkim Toplicama.  Video

 

 

 
preskoči na navigaciju