preskoči na sadržaj
Osnovna škola Dobriše Cesarića Zagreb
Webmail About us
Experimenta

      

 

 

 

 

 

Experimenta je Erasmus+ projekt koji provodimo u suradnji sa školama i udrugama iz Italije i Španjolske. Naglasak je na promoviranju razvoja STEM vještina uz podršku organizacija iz lokalne zajednice.

Početak projekta: 1.3.2022.

Trajanje projekta: 16 mjeseci

Projektni tim: Mihaela Koren, Antonija Lujanac, Sanja Škreblin (koordinator)

Rezultati projekta

Experimenta Research Report and Guidelines (download) je priručnik u čijem su kreiranju sudjelovale učiteljice Sanja Škreblin i Mihaela Koren te školska knjižničarka Antonija Lujanac. Pronašle su i opisale primjere dobre prakse STEM edukacija u Hrvatskoj. Učiteljice su metodički uredile pet aktivnosti, a naša škola sudjelovat će u pilotiranju najmanje jedne od njih u suradnji s učiteljicama predmetne nastave prirode i društva, kemije, biologije, fizike i tehničke kulture.

Nekoliko učenika imat će priliku sudjelovati na Festivalu znanosti u Italiji dok će svi učenici koje zanima STEM sudjelovati u projektnim aktivnostima. Jedan od ciljeva projekta je suradnja s lokalnom zajednicom tako da se nadamo pronaći STEM partnere u našem okruženju. Za više informacija o projektu možete se obratiti bilo kome iz projektnog tima Experimente.

Provedba projekta

Učenici 8.b razreda u suradnji s Eko-grupom obilježili su QR kodovima stabla u našem školskom dvorištu. Pritom su koristili priručnik Drveće Maksimira, priručnik za određivanje vrsta koji je objavila Javna ustanova "Maksimir" i dozvolila njegovo korištenje u projektne svrhe. Gospodin Mile Drača, dipl. iz udruge O.A.ZA pokazao je učenicima kako prepoznati vrstu stabla, zašto se određena stabla sade u parkovima i objasnio važnost pojedinih vrsta za okoliš. 

Obilježavanje QR kodovima stabla u školskom dvorištu 

 

Mile Drača i Eko-grupa određuju vrstu stabala u školskom dvorištu

Učenici 4.razreda postavili su QR kodove na stabla pomoću kojih možete više saznati o vrsti drveća.

 

 
preskoči na navigaciju