preskoči na sadržaj
Osnovna škola Dobriše Cesarića Zagreb
Webmail About us
COMM-EDU

                     Community agreements for Education (COMM-EDU)

 

COMM EDU je strateško partnerstvo organizacija iz Hrvatske, Italije, Grčke i Turske za istraživanje i razvoj građanskih kompetencija djece i odraslih. Projekt je usmjeren na pronalaženje najboljih rješenja za izazove s kojima se suočavaju članovi lokalne zajednice. 

Početak projekta: 01.03.2022.

Završetak projekta: 31.7.2023. 

Projektni tim: Gordana Fileš (istraživanje), Kristina Kvakan-Radaš (provedba u nastavi), Danijela Marković (pravna podrška), Antonija Lujanac (koordinatorica)

 

PROVEDBA U OSNOVNOJ ŠKOLI DOBRIŠE CESARIĆA

Istraživanje građanskih kompetencija i aktivnog građanstva provedeno je u obliku kvalitativnog istraživanja (fokus grupe). Sudionici istraživanja bili su učenici, učitelji i donositelji odluka na različitim razinama (Mjesni odbor "Bruno Bušić", udruga O.A.ZA, Vijeće roditelja, Izviđači "Borongaj", Vijeće gradske četvrti Peščenica-Žitnjak). Više o sudjelovanju učenika pogledajte video o Vijeću učenika (2022.) i ovdje. Najvažniji rezultat projekta je potpisivanje Sporazuma zajednice za obrazovanje čiji je cilj osigurati višegodišnju suradnju u jačanju građanskih kompetencija naše lokalne zajednice. Završno događanje održano je 1.lipnja 2023. tijekom proslave Dana škole.

COMM-EDU radionice s učenicima 6.a o građanskim kompetencijama (listopad, 2022) video

Sastanak učenika i donositelja odluka (Vijeće gradske četvrti Peščenica, Školski odbor, Mjesni odbor "Bruno Bušić") video

Projektni sastanak održan je u veljači, 2023. u Assisiju. Sudjelovali su predstavnici iz Italije, Grčke, Hrvatske i Turske.
preskoči na navigaciju