preskoči na sadržaj
Osnovna škola Dobriše Cesarića Zagreb
Webmail About us
Erasmus+ projekti 2021-2027

Osnovna škola Dobriše Cesarića u Zagrebu provodi Erasmus projekte neprekinuto od 2017. Ponosni smo nositelji Erasmus+ akreditacije što omogućuje mobilnosti učenika i djelatnika u razdoblju od 2021. do 2027.

 

AKREDITIRANI PROJEKTI

Osnovna škola Dobriše Cesarića u Zagrebu nositelj je Erasmus akreditacije od 2022. godine što učenicima i djelatnicima škole otvara mogućnosti stručnog usavršavanja u inozemstvu. Ovaj status škola će imati do 2027. godine. 

Više detalja o projektu koji se vodi pod brojem 2022-1-HR01-KA121-SCH-000053663 u trajanju od 15 mjeseci (1.6.2022.-31.8.2023.) možete pronaći u izvještaju pod Priloženi dokumenti ili upitom koordinatorici projekta Antonija Lujanac na mail antonija.lujanac@skole.hr 

 

STRATEŠKA PARTNERSTVA

UPCYCLING proveli smo u suradnji sa školama iz Poljske, Španjolske, Portugala, Grčke i Turske. Cilj projekta bio je poticati ekološku svijest učenika, njihovu kreativnost i poduzetništvo putem suradničkog učenja s učenicima iz cijele Europe. Twinspace

OUTSIDE je partnerstvo organizacija iz Italije, Belgije, Hrvatske, Litve i Velike Britanije. Cilj projekta bio je istraživačkim radom u multikulturalnim grupama edukatora osmisliti inovativne pristupe učenju u školama koje razvijaju ključne kompetencije 21.stoljeća.

Experimenta je strateško partnerstvo za promociju STEM obrazovanja učenika u Hrvatskoj, Italiji i Španjolskoj koje smo proveli tijekom šk.god. 2022./2023.

COMM-EDU je malo partnerstvo organizacija iz Hrvatske, Italije, Grčke i Turske kojem je cilj razvoj građanskih kompetencija. Trajao je 18 mjeseci, a rezultirao je kvalitetnijom suradnjom škola sa svojim lokalnim sredinama.

YAB je dvogodišnji projekt škola i udruga iz Hrvatske, Španjolske i Italije za poticanje anti-bullying ponašanja. 

IMAGEnder je projekt za poticanje medijske pismenosti u suradnji sa školama iz Finske, Švedske i Italije čija se provedba očekuje tijekom šk.god. 2023./2024.

Za detaljnije informacije o svakom projektu možete se obratiti školskoj knjižničarki Antoniji Lujanac osobnim dolaskom ili putem maila antonija.lujanac@skole.hr

Učenice predstavljaju Erasmus projekte Vijeću roditelja, 22.6.2022.

Erasmus+ projekti 2017.-2020.

Erasmus+ projekt Arts talk about us provodili smo od 2017. do 2020. godine u suradnji sa školama iz Češke, Grčke, Finske, Italije, Poljske, Rumunjske i Španjolske. Prvi međunarodni sastanak koordinatora održan je upravo u našoj školi u prosincu, 2017. Sljedeći sastanak održan je u Valenciji, a prva međunarodna razmjena učenika bila je u Poljskoj. Našu školu je predstavljalo četiri učenika i dvije učiteljice. Treći sastanak koordinatora održan je u Finskoj. Tom smo prilikom upoznali koncept Škole u pokretu koji smo odmah po povratku implementirali u kurikulum naše škole i razvijamo u suradnji s finskom školom Mutalan koulu.

Četvrti sastanak održan je u češkom gradu Ostrava. Snimku koncerta na kojem smo plesnom koreografijom predstavili Doru Krupićevu i Crnu kraljicu možete pogledati ovdje. Zahvaljujući projektu bavimo se i kazalištem sjena. Našu radionicu kazališta sjena kojom smo učenicima u Španjolskoj prikazali Šumu Striborovu možete vidjeti ovdje. Učenici naše škole dosada su sudjelovali u raznim kreativnim aktivnostima kojima istražujemo i razvijamo umjetnost. Naprimjer, snimili su LIPDUB, nagrađivani film Hodnik tišine, Creative winter... Sve aktualnosti vezane uz projekt Arts talk about us dostupne su putem Twinspace stranice projekta. Završni sastanak koordinatora održan je u Rovinju u srpnju 2020. godine. Zbog epidemiološke situacije partneri iz Rumunjske i Italije prisustvovali su virtualno dok su svi ostali predstavnici partnerskih škola svojom fizičkom prisutnošću doprinijeli kvalitetnim evaluacijskim i diseminacijskim aktivnostima. 

 

Prvi sastanak koordinatora. Zagreb, 2017.                                  Međunarodna razmjena učenika. Poljska, 2017.

Grafit na školi u mjestu Benetússer nastao tijekom drugog sastanka koordinatora. Španjolska, 2017.

Modna revija inspirirana licitarom i glagoljicom. Finska, 2018.

  

Promocija projekta u Ostravi. Češka, 2019.                            U Muzeju keramike. Valencia, 2019.

 

 
preskoči na navigaciju