preskoči na sadržaj
Osnovna škola Dobriše Cesarića Zagreb
Webmail
Erasmus+ projekti 2020.-2023.

Tijekom šk.god.2020./2021. počeli smo s provedbom dva nova Erasmus+ strateška partnerstva.

Prvi projekt je UPCYCLING (KA229) u suradnji sa školama iz Poljske, Španjolske, Portugala, Grčke i Turske. Cilj projekta je poticati ekološku svijest učenika, njihovu kreativnost i poduzetništvo putem suradničkog učenja s učenicima iz cijele Europe. Ovisno o epidemiološkoj situaciji predviđene su mobilnosti učenika i učitelja. Projektne aktivnosti odvijale su se virtualno, a prvi fizički susret bit će u Zagrebu od 25. do 29.10.2021.

    

 

Drugi projekt je OUTSIDE (KA201) u suradnji sa školama i udrugama iz Italije, Belgije, Litve i Velike Britanije. Cilj projekta je istraživačkim radom u multikulturalnim grupama edukatora osmisliti inovativne pristupe učenju u školama koje razvijaju ključne kompetencije 21.stoljeća. Trenutno istražujemo mogućnosti učenja na otvorenom i teme o održivom razvoju i poduzetništvu. Ovaj projekt provodimo uz podršku lokalne zajednice, a prva fizička mobilnost održala se u Italiji krajem rujna 2021. Više o treningu i testiranju modula u Perugi pronađite ovdje

  

Voditeljica oba projekta je školska knjižničarka Antonija Lujanac kojoj se možete obratiti za sve informacije na mail: antonija.lujanac@skole.hr 

 

 

Erasmus+ projekti 2017.-2020.

Erasmus+ projekt Arts talk about us provodimo od 2017. do 2020. godine u suradnji sa školama iz Češke, Grčke, Finske, Italije, Poljske, Rumunjske i Španjolske. Prvi međunarodni sastanak koordinatora održan je upravo u našoj školi u prosincu, 2017. Sljedeći sastanak održan je u Valenciji, a prva međunarodna razmjena učenika bila je u Poljskoj. Našu školu je predstavljalo četiri učenika i dvije učiteljice. Treći sastanak koordinatora održan je u Finskoj. Tom smo prilikom upoznali koncept Škole u pokretu koji smo odmah po povratku implementirali u kurikulum naše škole i razvijamo u suradnji s finskom školom Mutalan koulu.

Četvrti sastanak održan je u češkom gradu Ostrava. Snimku koncerta na kojem smo plesnom koreografijom predstavili Doru Krupićevu i Crnu kraljicu možete pogledati ovdje. Zahvaljujući projektu bavimo se i kazalištem sjena. Našu radionicu kazališta sjena kojom smo učenicima u Španjolskoj prikazali Šumu Striborovu možete vidjeti ovdje. Učenici naše škole dosada su sudjelovali u raznim kreativnim aktivnostima kojima istražujemo i razvijamo umjetnost. Naprimjer, snimili su LIPDUB, nagrađivani film Hodnik tišine, Creative winter... Sve aktualnosti vezane uz projekt Arts talk about us dostupne su putem Twinspace stranice projekta. Završni sastanak koordinatora održan je u Rovinju u srpnju 2020. godine. Zbog epidemiološke situacije partneri iz Rumunjske i Italije prisustvovali su virtualno dok su svi ostali predstavnici partnerskih škola svojom fizičkom prisutnošću doprinijeli kvalitetnim evaluacijskim i diseminacijskim aktivnostima.

 

Prvi sastanak koordinatora. Zagreb, 2017.                                  Međunarodna razmjena učenika. Poljska, 2017.

Grafit na školi u mjestu Benetússer nastao tijekom drugog sastanka koordinatora. Španjolska, 2017.

Modna revija inspirirana licitarom i glagoljicom. Finska, 2018.

  

Promocija projekta u Ostravi. Češka, 2019.                            U Muzeju keramike. Valencia, 2019.

Priloženi dokumenti:
Popis skola.pdf
preskoči na navigaciju