2021-01-07 16:57:00

Obavijest

Dragi učenici, roditelji i građani Borongaja!

        Danas smo dostavili pakete pomoći   za stradale u potresu  u Prirodoslovnu školu Vladimira Preloga gdje je organiziran sabirni centar iz kojega će se sakupljene donacije odvesti u Sisak, Petrinju i okolna sela.

        Dragi učenici, roditelji, djelatnici i građani Borongaja -  veliko HVALA!  Hvala na donacijama koje ste donijeli u školu, ali i na onima koje ste odnijeli u sabirne centre CK te posebna hvala onima koji su reagirali odmah te skupili pomoć i prevezli i još kontinuirano prevoze u potresom stradalo područje. 

       Dodajem da je važno održavati kontinuiranu pomoć nastradalima te ćemo i dalje skupljati donacije u školi pa svoje pakete (na kojima piše sadržaj) možete donijeti  u školu radnim danom od 9 - 12 sati.

Svako malo ćemo kontaktirati CK te predavati prikupljeno.

Poveznica CK na kojoj pišu upute za pomoć.

https://www.hck.hr/novosti/upute-za-donacije-i-pomoc-pogodjenima-potresom-u-petrinji-i-sisku/10649

Tlo i dalje podrhtava, ali  izvješćujem Vas da u školi nema novih oštećenja. Ono što je najteže događa se sada u nama. Ponovna podrhtavanja u nama izazivaju strah i to je normalna ljudska reakcija. No, taj strah će nas naučiti da budemo oprezniji, da se čuvamo i da se međusobno pomažemo i brinemo jedni o drugima u svim životnim situacijama! 

Dragi učenici, čuvajte se i sjetite se svega što smo učili u školi kako se ponašati za vrijeme potresa te se zajedno  s roditeljima prisjetite kako se zaštiti u takvim situacijama. U tome vam može pomoći i brošura Državne uprave za zaštitu i spašavanje pod "opširnije".

 

 


Osnovna škola Dobriše Cesarića Zagreb