2020-08-31 14:54:38

Početak školske godine 2020./2021.

Poštovani roditelji i skrbnici, dragi učenici!

Na početku smo još jedne školske godine pune izazova! Dragi učenici, s veseljem vas očekujemo u školi! Dragi roditelji/skrbnici bez straha svoju djecu pustite u školu! Škola počinje 7. rujna 2020. Prvi dan u školi učenici će dobiti udžbenike, bit će upoznati sa svim mjerama opreza i zaštite, organizacijom nastave te će dobiti raspored sati. Sa roditeljima će razrednici komunicirati preko informatičkih  i elektronskih platformi i alata kao za vrijeme nastave na daljinu.

Dolazak u školu prvi dan ponedjeljak, 7.rujna 2020.:

- 1. razredi u 18 sati razrednici s roditeljima i učenicima imaju sastanak (jedan roditelj s djetetom, vani ili u velikoj prostoriji – prema preporukama HZJZ-a)

- učenici razredne nastave 2.- 4. razreda dolaze u školu od 7.40 – 8.10 sati (ulazak u dogovoru sa razrednicima),

- 5b, 6a, 7a,7b dolaze u 8.30

- 5a, 6b, 8a,8b  dolaze u 11.00

Predmetna nastava prvi dan provodi sa razrednikom, učenici nose maske pri ulazu i izlasku iz škole/učionica.

Sve mjere opreza i Upute i preporuke HZJZ-a MZO-a i Gradskog ureda proučene su i prilagođene organizaciji rada u našoj školi, bit ćete pravodobno obavještavani od strane razrednika o svim detaljima.

Opće informacije će biti redovito objavljivane i na ovim elektronskim stranicama.

Napominjemo roditeljima da prije dolaska u školu moraju izmjeriti temperaturu svome djetetu (od 1.-4. razreda upisati u informativku), a od 5.8. razreda upisati u blok/ bilježnicu koja je predviđena za evidenciju temperature. Ukoliko dijete ima temperaturu višu od 37. 2, dijete se ne dovodi u školu i obavještava se obiteljski liječnik. Poveznice HZJH-a:  https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf MZO-a: https://mzo.gov.hr/UserDocsImages//dokumenti//Modeli%20i%20preporuke%20za%20provedbu%20nastave%20u%202020-2021%20(29.8.2020).pdf

Pismo ministra Radovana Fuchsa na početku nastavne godine 2020./2021.

 

Drage učenice i učenici, zadovoljstvo mi je što vas mogu pozdraviti na početku ove nastavne godine te vam zaželjeti dobrodošlicu u školu. Želim vam školovanje koje će vas svaki dan obogaćivati znanjem i međusobnim razumijevanjem, školsko ozračje protkano prijateljstvom i poštovanjem te učitelje i nastavnike koji će vam, zajedno s roditeljima, svojim primjerom biti istinska potpora u učenju i u izboru ispravnoga puta.

S početkom nove nastavne godine brigu i odgovornost udružujemo i s roditeljima/skrbnicima za sigurnost i zdravlje njihove djece - naših učenika. Želimo tu uzajamnost i to zajedništvo prema našoj djeci i učenicima temeljiti na međusobnom prihvaćanju i poštovanju.

Pozdravljam ravnateljice i ravnatelje koji su lice škole i u čije organizacijske sposobnosti duboko vjerujemo. Oni su ti koji zajedno sa svojim najbližim suradnicima stvaraju uvjete za kvalitetan odgojno-obrazovni rad u školama. Nadam se da će ove godine biti na visokom zadatku i u organizacijskom smislu spremno odgovoriti svim izazovima s kojima ćemo se u ovoj nastavnoj godini susretati.

Pozdravljam učiteljice i učitelje, nastavnice i nastavnike i stručne suradnice i suradnike koji su, zajedno s ravnateljicama i ravnateljima, nositelji i promicatelji pozitivnih promjena u školama. Vi ste ti koji djeci i učenicima otvarate životne vidike, podučavate ih novim znanjima, odgajate ih da postanu cjelovite osobe te uzorni građani, dobra djeca svojih roditelja i iskreni prijatelji. Vjerujemo u vašu intrinzičnu motiviranost.

Pozdravljam i nenastavno osoblje u školama koje u ovoj nastavnoj godini ima važnu ulogu, posebice u provođenju mjera HZJZ-a i preporuka Ministarstva, u smislu stvaranja pretpostavki za siguran boravak i rad u školi.

S vama dijelimo odgovornost za sve postavljene ciljeve jer smo zajedno pokazali da uz predanost ciljevima uspjeh neće izostati. 

Ministarstvo će vam i ove godine, zajedno s agencijama sustava, pružati stručnu potporu jer samo zajedničkim radom možemo stvarati uvjete za školu koja uči.

Neka nas u našim zadaćama nadahnjuju pozitivne strane povratka u školu (kao što su susreti s prijateljima, igra, učenje i stjecanje novog znanja), kao i saznanje da je školsko okružje prirodno okružje ključno za razvoj i osobni integritet djece i učenika u kojem se oni osjećaju najbolje.

Obraćam se i građankama i građanima Republike Hrvatske jer je, s obzirom na epidemiološku situaciju, u očuvanju sebe i zajednice zdravima bitno ponašanje svakog od nas, kako u školi tako i izvan škole. Budimo svjesni promjena koje vidimo u svakodnevnom životu i ne doživljavajmo ih kao prepreke, već kao izazov. Pridržavanjem uputa i mjera štitimo zdravlje djece/učenika, odgojno-obrazovnih radnika i svih zaposlenika u odgojno-obrazovnoj ustanovi, a neizravno i zdravlje svojih obitelji i građana Republike Hrvatske.
Uz sinergiju i zajedništvo, učinimo naš odgojno-obrazovni sustav zdravim, sigurnim i snažnim. 

Budimo i ostanimo odgovorni!

U tom ozračju svima nama želim poticajno okružje te uspješnu novu nastavnu godinu!
 


prof. dr. sc. Radovan Fuchs,
ministar znanosti i obrazovanja

 

 

 

     

Osnovna škola Dobriše Cesarića Zagreb