preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
JELOVNIK

Jelovnik

Priloženi dokumenti:
19.2.- 23.2.2018..docx

 

II. polugodište školske godine 2017./2018.

A tjedan B tjedan
  15.-19.1.2018.
22.-26.1.2018.  

 

Raspored zvona 7. i 8. sat (nakon 13.05):

Izborne za 7. i 8. razred počinju u 13.30 (nakon 25 min. odmora) i traju do 15.00.

Novosti

OSNOVNIM ŠKOLAMA GRADA ZAGREBA koje provode školsko natjecanje iz engleskog jezika

Školska i županijska natjecanje  iz engleskog jezika

Poštovani, i ove godine smo domaćini Županijskog natjecanja iz engleskoga jezika za osnovne škole Grada Zagreba. Školska natjecanja iz engleskog jezika održavaju se u srijedu, 24.siječnja 2018. od 13 sati.


Budući da svake godine NA ŠKOLSKOJ RAZINI NATJECANJA sudjeluje više od 90% osnovnih škola Grada Zagreba, škole se ne trebaju posebno prijavljivati za ŠKOLSKU RAZINU već ćemo testove za školsku razinu poslati svim školama na području županije.

.

 Školsko povjerenstvo i ravnatelj škole odgovorni su za valjanu provedbu školskoga natjecanja, osiguravaju tajnost testova do početka natjecanja i jamče vjerodostojnost navoda o natjecateljima i njihovim rezultatima.

Školsko povjerenstvo imenuje ravnatelj škole sukladno kriterijima iz Općih uputa natjecanja

 

Sve detaljne obavijesti u:

KATALOGU NATJECANJA I SMOTRI učenika i učenica osn. i srednjih škola RH u 2018. na mrežnim stranicama Agencije za odgoj i obrazovanje www.azoo.hr

 

 

Molimo Vas da dobro proučite Katalog jer se nepotpune prijave (za Županijsku razinu!) i prijave koje nisu u skladu s navedenim UPUTAMA neće razmatrati. (Naročito se to odnosi na nepotpisane i pečatom nepotvrđene prijave te nepropisno ispravljane testove pri čemu se  ispravljači/članovi školskih povjerenstava nisu držali propisanih pravila iz Kataloga!)

 

 

 

Dio Uputa za provedbu prenosimo u nastavku te vas molimo da pri provedbi Školskog natjecanja postupate u skladu s njima.

I. Školsko natjecanje

 

Školska se natjecanja provode samo pisanim putem 24. siječnja 2018. s početkom u 13.00 sati u svim školama Republike Hrvatske koje imaju zainteresirane učenike koji pohađaju nastavu iz engleskoga jezika prema planu i programu Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske. Dužnost je svake škole učenike pravodobno izvijestiti o mogućnosti sudjelovanja.

 

Školsko natjecanje provode školska povjerenstva tako da, od Državnoga povjerenstva posredovanjem nadležnog županijskog ureda (u ovom slučaju mi kao domaćini županijske razine ćemo vam ih proslijediti), dobiju testove (po kategorijama) koji su jedinstveni za cijelu Hrvatsku.Školsko povjerenstvo imenuje ravnatelj škole sukladno kriterijima iz Općih uputa natjecanja (točka 8.3: Za svaku razinu natjecanja članovi povjerenstva moraju biti časni, uzorni i stručni ljudi koji se moraju pridržavati pravila pojedinih natjecanja i koji ni na koji način ne smiju biti u sukobu interesa). Školsko povjerenstvo i ravnatelj škole odgovorni su za valjanu provedbu školskoga natjecanja, osiguravaju tajnost testova do početka natjecanja i jamče vjerodostojnost navoda o natjecateljima i njihovim rezultatima.

 

Školsko povjerenstvo dužno je provjeriti pravovremenost dostave testovnih materijala, a potom organizirati njihovo fotokopiranje/umnožavanje u dovoljnom broju primjeraka. Za svakoga natjecatelja potrebno je osigurati po 2 primjerka lista za odgovore te pripremiti odgovarajuću zaporku.

 

Učenici neće samostalno određivati zaporke, već će dobiti zaporke koje će unaprijed pripremiti školsko povjerenstvo. Dovoljno je da zaporka bude samo riječ. (Vidi detaljnije pod: Upute za provedbu pisanog dijela natjecanja, točka 6).  

 

Neposredno po završetku školskoga natjecanja, Školsko povjerenstvo objavljuje primjerke riješenih testova na jasno vidljivom mjestu. Nakon ispravka testova prema dostavljenom ključu za odgovore, Školsko povjerenstvo izrađuje privremene ljestvice poretka (pod zaporkama), a zatim nakon rješavanja eventualnih žalbi i ljestvice konačnoga poretka – vidi tablice priložene na kraju ovoga dokumenta u odjeljku Prilozi.

Prilikom bodovanja odgovora (ili žalbi učenika) školsko povjerenstvo nije dužno prihvatiti sve izraze koje je moguće pronaći na internetu i u ostalim izvorima, već će povjerenstvo prihvatiti formalne, uvriježene i frekventne izraze koji se mogu pronaći u pouzdanim rječnicima i sličnim izvorima. Izraze niske frekvencije, neuvriježene u širokoj upotrebi i nepoznate prosječnom izvornom govorniku nadležno povjerenstvo nije dužno prihvatiti.

 

Nakon školskog natjecanja, a najkasnije do 26. siječnja 2018. (petak) sve škole koje su sudjelovale na ovoj razini natjecanja trebaju na adresu škole domaćina županijskog natjecanja poslati:

 

1) običnom (zemaljskom) poštom:

   – isprintani primjerak ljestvica konačnoga poretka s jasno označenim razredom i kategorijom  natjecanja

     (OŠ; SŠ 2A, SŠ 2B, SŠ 4A, SŠ 4B)

   – sve konačne listove za odgovore s pričvršćenim („zaklamanim”) obrascem za zaporku (u županijama s velikim brojem natjecatelja županijska povjerenstva mogu samostalno odrediti donju bodovnu granicu za slanje testova)

Napomena: Škola domaćin županijskog natjecanja odnosno predsjednik županijskog povjerenstva dužni su sve pristigle konačne listove za odgovore sa školske razine natjecanja sačuvati do kraja školske godine. Svi ostali testovni materijali koji se ne šalju na uvid županijskom povjerenstvu ostaju u svakoj pojedinoj školi i čuvaju se do kraja školske godine.

 

2) elektroničkom poštom:

   – ispunjenu excel (.xls) tablicu za Natjecanje iz engleskog jezika s rezultatima školskoga natjecanja

Napomena: ova je tablica dostupna na internetskoj stranici Agencije za odgoj i obrazovanje (www.azoo.hrpod Natjecanja i smotre / Upute i obavijesti). Važno je pridržavati se uputa za popunjavanje i u njoj ne raditi nikakva dodatna formatiranja. Malim tiskanim slovima (osim zaporke) popunjavaju se polja koja su relevantna za natjecanje: redni broj, OIB, ime, prezime, školska godina, broj kategorije, razred, ime i prezime mentora, naziv škole, grad, broj županije, županija, ostvareno mjesto, bodovi i zaporka. Šifre kategorija za Natjecanje iz engleskog jezika su sljedeće: 40 Srednja škola 2A, 41 Srednja škola 2B, 42 Srednja škola 4A, 43 Srednja škola 4B i 45 Osnovna škola 8. razred.

U slučaju izmjena ovih podataka molimo vas da se pridržavate svih novih odredbi koje će biti objavljene na internetskoj stranici Agencije za odgoj i obrazovanje.

 

Županijsko će povjerenstvo na temelju uvida u sve ljestvice poretka i provjere točnosti ispravljanja svih pristiglih listova za odgovore, a u skladu s organizacijskim i materijalnim mogućnostima županije i škole domaćina, utvrditi broj i sastaviti popis učenika koji će sudjelovati na županijskom natjecanju. Županijsko povjerenstvo smije korigirati ukupan broj bodova na više ili manje u slučaju da uoči manjkavosti u ispravljanju na školskoj razini.

 

Potom će elektroničkom poštom, što je prije moguće, a najkasnije do 2. veljače 2018. poslati ljestvice objedinjenih rezultata školskoga natjecanja svim školama čiji su učenici sudjelovali na školskom natjecanju, s jasno označenim učenicima koji se pozivaju na županijsko natjecanje.

 

Svi obrasci nalaze se u Katalogu.

 

Molimo Vas da navedeno, u zakazanim rokovima, pošaljete redovitom poštom na adresu naše škole:

OŠ DOBRIŠE CESARIĆA,

K.Š. ĐALSKOG 29,

10000 ZAGREB

jer navedeni dokumenti moraju sadržavati pečat škole i potpis odgovorne osobe (ravnatelja).

 

Svim mentorima i učenicima želimo uspješno sudjelovanje na ovogodišnjem natjecanju!

 

Tajnica Županijskog povjerenstva                       Predsjednica Županijskog povjerenstva

 

                           Marina Majer                                                    Gordana FilešPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 17. 1. 2018.


Kalendar
« Veljača 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Korisni linkovi

________________________

 

 

 


Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 3. 2017.

Ukupno: 9472
preskoči na navigaciju