preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik nastavnici

KALENDAR
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Novosti

Korona virus i mjere zašite

ORGANIZACIJA NASTAVE na daljinu

Dragi roditelji, dragi učenici, iako je ova situacija teška, zdravlje je na prvome mjestu. I, kako kaže naš narod, u svakome zlu ima i nečeg dobrog, pa iz ove situacije možemo naučiti kako je zajedništvo važno i kako je lakše kada jedan drugoga podupiremo! Budite nam disciplinirani, čuvajte se i pazite, nemojte zanemariti učenje i znajte da Vas volimo i jedva čekamo da se svi opet okupimo u realnom, pravom, stvarnom razredu!

Slijedite upute:

Na poveznicama niže možete pronaći rasporede nastavnih sati za izvođenje nastave na daljinu, kao i rasporede emitiranja obrazovnih sadržaja putem televizijskih programa.

MZO će isporučivati osnovni raspored sati za cijelu Hrvatsku za sve nastavnike koji nemaju spremna online predavanja.

Ako nastavnik ima gotova svoja predavanja, njegovi učenici ne moraju pratiti sadržaj koji je isporučio MZO, nego predmetni nastavnik u virtualnom razredu isporučuje sadržaj i aktivnost.

https://mzo.gov.hr/vijesti/nastava-na-daljinu-raspored-3601/3601

ORGANIZACIJA NASTAVE U NAŠOJ ŠKOLI

1. - 4. razred, RAZREDNA NASTAVA

Svi učenici od 1. do 4. razreda prate obrazovani program na HRT 3 od ponedjeljka   16.3.2020. prema rasporedu.

1. razred – od 8 do 10 sati
2. razred – od 10 do 12,30 sati
3. razred – od 13 do 16 sati
4. razred – od 16 do 19 sati

Učitelji/učiteljice će s vama biti u kontaktu preko dogovorenih kanala komunikacije.

5. - 8. razred, PREDMETNA NASTAVA  

Učenici 5. do 8. razreda od ponedjeljka 16.3.2020. do srijede 18.3.2020. prate obrazovni program na sportskoj televiziji po rasporedu koji dnevno objavljuje MZO na svojim elektronski stranicama.

Program mogu nastaviti pratiti i nakon srijede, ali će predmetni učitelji organizirati nastavu u virtualnim učionicama koje će sami kreirati (Yammer) i po razrednom tj. školskom rasporedu sati.

Učenici predmetne nastave pratit će nastavu na daljinu putem računala od kuće u virtualnim učionicama. Sve upute kako se uključiti u virtualnu učionicu poslat će predmetni učitelji i razrednici roditeljima i učenicima najkasnije do srijede 18.3.2020.

5. do 8. razred

Aktivnosti

Učenici

Od ponedjeljaka do srijede gledaju nastavu na Sportskoj televiziji i organiziraju i uspostavljaju veze u virtualnim razredima s razrednikom  i predmetnim učiteljima.

Od srijede (neki i ranije, ako se uspostavi veza) uz nastavu na SPTV idu u virtualni razred  i slijede upute razrednika i predmetnih nastavnika.

 

Nastavnici

Organiziraju i uspostavljaju veze u virtualnim razredima s učenicima.

Od srijede (neki i ranije, ako se uspostavi veza) razrednici daju u virtualnim razredima učenicima raspored i obavijesti, predmetni nastavnici daju aktivnosti i zadatke.

Roditelji

Prate obavijesti i upute: javni mediji, web stranica škole, putem dogovorenih komunikacijskih kanala s razrednicima. Vode brigu o redovitom praćenju virtualne nastave.

Predmetni učitelji će aktivnosti i zadatke ostvarivati s učenicima u virtualnim učionicama, ali i ostalim dogovorenim komunikacijskim kanalima (wtsaap, e-mailovi, yammer itd). Od srijede će raspored sati/nastave biti isti kao naš školski raspored trenutno je B-turnus.

Virtualna nastava od srijede neće se odvijati u realnom vremenu. Učenici neće morati svi biti u isto vrijeme  u virtualnim učionicama učionicama, već će im učitelji pripremiti radne materijale i zadatke koje će postaviti u virtualne učionice predmeta. Te zadatke će učenici morati riješiti tijekom dana i poslati povratnu informaciju učiteljima u virtualnoj učionici.

Učenik koji nije bio aktivan cijeli dan u virtualnom razredu, njegov izostanak roditelj/skrbnik mora opravdati razredniku.

Učenici su obvezni tijekom komunikacije i rada u virtualnom okruženju pridržavati se pravila primjerenog ponašanja. Svaki oblik neprimjerene komunikacije ili sadržaja koji učenik objavljuje bit će sankcioniran pedagoškim mjerama kao i u školi.

Do daljnjega odgađaju se razredne i predmetne informacije za roditelje. Roditelji informacije mogu dobiti putem e-maila učitelja ili telefonom.

S ciljem zaštite zdravlja djece, od ponedjeljka 16. ožujka 2020. godine obustavljaju se sve aktivnosti vezane uz upis djece u I. razred osnovne škole.

Detaljnije obavijesti  i upute po razredima i predmetima pogledajte u rubrici: NASTAVA  NA DALJINU, podrubrike: RAZREDNA NASTAVA, PREDMETNA NASTAVA...

 

Gordana Fileš, ravnateljica OŠ Dobriše Cesarića

 

 

Link na stranicu Ministarstva zdravstva s opisanim mjerama prevencije:

https://zdravlje.gov.hr/corona-virus-i-mjere-prevencije/4952 

 

 

 

 

 

 
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Gordana Fileš   datum: 26. 2. 2020.

VIZIJA ŠKOLE - MISIJA ŠKOLE

Škola otvorena prema zajednici i društvu kao cjelini, ali istovremeno sigurna, učenici aktivni i odgovorni!

Škola nije otok, ona odgaja i obrazuje za budućnost, ali učenici zainteresirani za samorazvoj, zajedno sa svojim učiteljima trebaju biti aktivni sukreatori svog i života zajednice. Zajednica, roditelji i škola moraju se međuprožimati, uvažavati i zajedno djelovati…


KORISNI LINKOVI

________________________


Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 3. 2017.

Ukupno: 92673
Ovaj mjesec: 1944
preskoči na navigaciju