preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
e-Dnevnik nastavnici

KALENDAR
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Novosti

Škola u prirodi - Sljeme

Učenici trećih razreda su sa svojim učiteljima boravili u Domu Crvenog križa na Sljemenu. Sanja Fuchs


Sljemenske priče

Na Sljemenu smo bili 5 dana. Nama je to jako brzo prošlo. Puno smo naučili, dobro se upoznali i izvrsno zabavljali.

Svaki dan smo imali neku zanimljivu radionicu. Najinteresantnije nam je bilo  predavanje o Gorskoj službi spašavanja. Striček Dubravko nam je na zabavan način ispričao priču o neopreznom Štefu koji se pravio važan i skoro nastradao u šumi. Nije htio biti kao ostali koji su se ozbiljno pripremili za planinarenje, pa je na Sljeme krenuo kao da ide na modnu pistu. Naučili smo da  treba pratiti markacije, odjenuti se prikladno, obuti čvrste cipele, ponijeti vodu i nešto za jesti. Svakako imati napunjen mobitel i u slučaju nezgode pozvati 112.  Na tečaju prve pomoći smo naučili kako se okreće onesviještenog u bočni položaj te kako se zamata ozlijeđena glava, oko, ruka i dlan. Korisne stvari o čuvanju i spašavanju života saznali smo od liječnice, policajca, vatrogasca i članova spasilačke službe.

Sanjkali smo se svaki dan na padinama ispod Tomislavovog doma i Doma Grafičar. Dok smo mi uživali u snježnim radostima, učiteljice i učitelj su nam organizirali slatku potragu. Sakrili bi slatkiše (na stablo, ispod snijega, uz klupu, neku markaciju i sl.), a mi smo ih tražili orijentirajući se prema stranama svijeta i uputama koje smo dobili po grupama. Uspješno smo se snašli, brzo pronašli skrivene slatkiše i još brže ih smazali.  Likovni smo održali u šumi i radili snježne skulpture: Snješka Bijelića, snježnu tortu, model Medvednice, labirinte…

Najviše smo se veselili večernjim satima. To su bile najluđe dogodovštine: pidžama party, disco, karaoke, otkačena moda naopakog oblačenja. Hlače bi išle na glavu, a majica na noge...  Plesali smo, pjevali i družili se s novim prijateljima iz OŠ J.J. Strossmayera.

Najviše mi se svidjelo kad smo išli u Rudnik Zrinski, jer sam prvi put vidio šišmiša koji spava zimski san. (Ivano Petrović)

Hrana mi je bila ukusnija nego što sam očekivala. Mogla sam si staviti hrane koliko sam htjela! ( Nissa Orehovec)

 Sprijateljio sam se s dječakom iz OŠ J J. Strossmayera. (Ivan Korošec)

Svidjelo mi se kad smo dobili listić s pitanjima o biljkama i životinjama Medvednice pa smo trčali gore – dolje po Domu i tražili na  zidnim plakatima odgovore na pitanja. (Karlo Knezović)

Osjetila sam odmah da je zrak puno čišći nego u Zagrebu. Svidjelo mi se kad smo se šetali i sanjkali. (Ana Fajerbach)

Najzanimljivije mi je bilo kad smo učili kako zamatati nogu, oko, glavu i kako pomoći čovjeku u nesvijesti da se ne uguši. (Ema Kelemen)

Najviše mi se svidjela radionica HGSS u kojoj nam je gospodin Dubravko na zabavan način opisao dobro pripremljen i dobro odrađen boravak u prirodi! (Nina Jembrih)

I mi smo bili dobro pripremljeni i izvrsno odradili naš boravak u školi u prirodi.

Jedva čekamo Novi Vinodolski!

Nissa Orehovec, Leona Vraneša, Maja Šosterič 3.a

Fotografije: Ana Fajerbach 3.a

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Tomislav Magdić   datum: 8. 2. 2019.

VIZIJA ŠKOLE - MISIJA ŠKOLE

Škola otvorena prema zajednici i društvu kao cjelini, ali istovremeno sigurna, učenici aktivni i odgovorni!

Škola nije otok, ona odgaja i obrazuje za budućnost, ali učenici zainteresirani za samorazvoj, zajedno sa svojim učiteljima trebaju biti aktivni sukreatori svog i života zajednice. Zajednica, roditelji i škola moraju se međuprožimati, uvažavati i zajedno djelovati…


KORISNI LINKOVI

________________________


Brojač posjeta
Ispis statistike od 21. 3. 2017.

Ukupno: 92673
Ovaj mjesec: 1944
preskoči na navigaciju