preskoči na sadržaj
Novosti

RoboStart Split 2018.

Proteklog vikenda, 24.03.2018. u Splitu na Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje održano je RoboStart natjecanje.


 

Osnovni cilj natjecanja bio je poticanje interesa za robotiku i programe robotičke edukacije koje provodi Hrvatski robotički savez i udruge udružene u Savez. Sudionici su bili učenici od 9 do 19 godina koji se natječu prema pravilima svjetskog RoboCup Junior natjecanja, uz dodatak nekoliko novih atraktivnih disciplina.

 

Na natjecanju su sudjelovali i robotičari naše škole učenici 6A Goran Vukmanović i Ivan Matošević pod mentorstvom profesorice Sonje Pavlić.

Ovoga puta su 2 kategorije robotike OnStage Primary i OnStage Secondary bile spojene te su se ravnopravno natjecali osnovnoškolci i srednjoškolci.

 

Bez obzira što su našim robtičarima konkurencija bili srednjoškolci iz Bola na Braču čiji tim se sastojao od 5 članova i što se robotikom bave dulje od Gorana i Ivana – naši zlatni robotičari su ih pobijedili.

Osvojili su zlatne medalje i pehar te tako potvrdili svoje znanje i sposobnost da upravo oni zastupaju Hrvatsku na svjetskom natjecanju RoboCup Junior 2018 Montreal – Kanada.

„Pobjeda na vrućem terenu vrijedi dvostruko“, rekao im je profesor Ivica Kolarić, selektor Hrvatske robotičke reprezentacije – čestitajući im na pobjedi.

 

Bio je to prekrasan vikend u najlipšem gradu na svitu Splitu iz kojeg su se naši robotičari vratili sa još jednom pobjedom i s vrijednim iskustvom.

 Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 27. 3. 2018.
preskoči na navigaciju